7 Eenvoudige tips om in shape te komen voor het voorjaar

Het voorjaar en zomer zijn de beste tijd om fit voor de dag te komen. Warm weer, strand, zonnebaden, korte jurken – van alle geweldige dingen in de zomer is in vorm komen het moeilijkste, toch? Maar nu het weer langer licht is, ietsje warmer wordt en we ons weer richten op het voorjaar, is dit het perfecte moment.

Een streng dieet en elke dag  2 uur ploeteren in de fitnessstudio is helemaal niet nodig om in een goede shape te komen. Het gaat er ook niet om de strakste buikspieren te hebben. Je in vorm voelen en de beste versie van jezelf geven wekt veel vertrouwen, er is niets sexiers dan dat!

  1. Start met kleine veranderingen

Ga voor kleine consistente veranderingen in plaats van direct een sapreiniging van 10 of 20 dagen. Het is niet nodig om voor altijd koolhydraten op te geven, ze zijn essentieel, maar het nemen van koolhydraten in kleine hoeveelheden zou zeker helpen. Zelfs de studies tonen aan dat langzame en gestage veranderingen in levensstijl veel beter zijn om vol te houden dan een gigantische sprong te wagen. Deze veranderingen kunnen variëren van het eten van een gezond ontbijt tot het doen van cardio en lichte gewichten in de ochtend.

  1. Stop met diëten, eet gezond

Eerst ga je op dieet en uiteindelijk stap je er weer vanaf. Hierdoor schommelt het gewicht teveel en niet geleidelijk. Analyseer je lichaam en geef het wat het het meest nodig heeft. Eet niet alleen salades deze zomer, leer een voedzaam dieet op te nemen dat je een goed gevoel geeft van binnenuit. Maak een dieetkaart – voeg toe wat te eten, verwijder wat niet te doen. Het plannen van je dieet is het waard om uw tijd in te investeren.

  1. Maak je klaar voor een aantal cardiosessies

Laat de normale trainingen die je al zo lang volgt achter en laat je hart eerst pompen. Na een lange luie, koude winter, wil je misschien je spieren een schok geven om ze een duwtje te geven. Voor cardio, streef naar minstens 30 minuten elke dag. Als je niet van de sportschool houdt is geen probleem, je kunt dit gewoon thuis doen. Een cardio training bestaat uit matige en hoge intensiteiten. Bijvoorbeeld joggen, touwtje springen, steps.

  1. Ga op krachttraining om spieren op te bouwen

Krachttraining helpt je ook een gezond lichaam en een gezonde geest te behouden. Het geeft je metabolisme een boost. Door je metabolisme te verbeteren laat je het lichaam de hele dag door meer calorieën verbranden. Bovendien is krachttraining belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en kracht. Het verbetert ook de prestaties, het uithoudingsvermogen en het energieniveau. Dit alles is belangrijk om je gewichtsverliesdoelen gedurende een bepaalde periode te handhaven.

  1. Huur wat motivatie in

Hoe? Hoe kun je motivatie inhuren? Als je niet in staat bent om met je zomertraining te beginnen en je behoefte hebt aan een extra boost, huur dan een trainer in of werk met een groep. Ik weet dat het inhuren van een personal trainer een enorme verbinding kan zijn, maar je kunt het een paar weken of een maand doen. ‘Consistentie en verantwoordelijkheid zijn twee geheimen van het slagen in elke fitnessroutine.’ Bovendien helpt het inhuren van een trainer of het deelnemen aan een trainingsgroep je gemotiveerd en geïnteresseerd te houden. Een trainer helpt je zelfvertrouwen te vergroten en je fitnessregime praktisch en slim te plannen.

  1. Meld je aan voor een sportevenement

Denk aan: training voor een marathon, triatlon of een modderige mudmasters – wat er ook beschikbaar is in uw woonplaats. Dit geeft extra motivatie en je hebt iets om naartoe te werken.