Met de auto naar Schiphol? Houd rekening met deze parkeerproblemen

Moet je binnenkort naar Schiphol voor een vakantie, familiebezoek of zakenreis? Dan zijn er verschillende opties om de luchthaven te bereiken. Een handig vervoersmiddel is de trein. Er rijden per uur voldoende treinen naar Schiphol, en je stapt uit recht onder de vertrekhal. Daarnaast komen ook veel Nederlanders met de auto. Ze worden bijvoorbeeld afgezet door een familielid bij een kiss & ride plek.

Of ze rijden er gewoon zelf naartoe en parkeren hun auto op één van de parkeergelegenheden rondom Schiphol. Je kunt dichtbij parkeren en er is voldoende plek. Toch is parkeren bij Schiphol niet altijd even ideaal en kleven er een aantal nadelen aan.

Sjouwen met bagage

Ook al kun je dichtbij Schiphol parkeren, je zult altijd nog een stuk moeten sjouwen met je bagage. Zeker als je voor een lange tijd weg gaat en je veel zware koffers bij je hebt is dat niet ideaal. Natuurlijk, er rijden shuttlebussen tussen de meeste parkeerterreinen en de vertrek- en aankomsthallen. Maar voor sommige mensen is het de bus en de bagagerekken in tillen van zware koffers een hele opgave.

Niet reserveren is veel geld betalen

Het bekendste parkeerterrein rondom de luchthaven is Schiphol Smart Parking, ook wel bekend als P3. Deze wordt geëxploiteerd door Schiphol zelf. Voor dit parkeerterrein is reserveren niet noodzakelijk, maar het is wel aan te raden. Het is al niet goedkoop, maar als het terrein vol blijkt te zijn en je ter plekke op zoek moet gaan naar iets anders kunnen de kosten flink oplopen.

Alternatieve aanbieders zijn ook niet ideaal

Naast de parkeergelegenheid van Schiphol zelf zijn er nog talloze andere aanbieders die parkeerplaatsen beheren in de buurt van de luchthaven. Deze zijn vaak wel wat verder weg, waardoor je vroeger van huis moeten vertrekken. Een ander nadeel is dat je bij sommige aanbieders de sleutel van je auto moet inleveren. Deze aanbieders willen zo veel mogelijk auto’s kwijt kunnen op hun parkeerterrein en hebben mensen in dienst die ze zo efficiënt mogelijk parkeren. Daar hebben ze natuurlijk je sleutel voor nodig, wat je misschien een onveilig gevoel geeft.

Een alternatief voor parkeren: de Schipholtaxi

Je auto parkeren bij Schiphol heeft zijn voordelen, maar is zoals je hebt kunnen lezen zeker niet ideaal. Gelukkig zijn er allerlei alternatieven. De trein bijvoorbeeld, maar wat dacht je van een taxi naar Schiphol? Met een Schipholtaxi word je thuis opgehaald door een privéchauffeur die je voor een vooraf vastgesteld bedrag bij Schiphol afzet. Zo ga je zorgeloos op reis.