Bescherm jezelf tegen de zon

In de zomer is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Vooral wanneer je op vakantie gaat naar zonnige oorden en waar je van plan bent om veel in de zon te liggen. Maar ook wanneer je eventjes op het terras zit of aan het wandelen bent in de zon is het belangrijk dat je je goed beschermt.

Zo kan te veel zon leiden tot een versneld huidouderingsproces en in het ergste geval tot huidkanker. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten en dus staan in dit artikel een aantal tips om jezelf goed te beschermen tegen de zon.

Zo is het ten eerste natuurlijk belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Wanneer je jezelf blootstelt aan de zon, is het belangrijk dat je je altijd goed insmeert. De Sun Protection Factor (SPF) van de zonnebrand is hierbij belangrijker. Hoe lichter je huid is, hoe hoger deze factor zijn moet.

Zo verbranden mensen met een erg lichte huid namelijk snel en worden zij vrijwel niet bruin. Daarom is het belangrijk dat je factor 25-30 gebruikt. Wanneer je van jezelf al licht getint of getint bent en je snel bruin wordt, is ook factor 5-15 goed om je mee in te smeren, omdat je minder snel verbrand dan iemand met een erg lichte huid.  Iets wat veel mensen vergeten is dat ook de lippen kunnen verbranden, vergeet deze dan ook niet in te smeren met een lippenbalsem met een UV-filter.

Daarnaast is het verstandig om tussen 12:00 en 15:00 de zon te vermijden. De zon is dan op zijn felst en je kan dan erg snel verbranden. Ook in de schaduw kun je verbranden dus houd ook hier rekening mee.

Je hoofd insmeren is natuurlijk iets wat niet makkelijk gaat wanneer je een volle bos haar hebt, maar je hoofdhuid kan ook verbranden en dit is erg pijnlijk. Het dragen van een petten is daarom altijd fijn wanneer je je in de volle zon bevindt. Naast dat het er voor zorgt dat je hoofdhuid niet verbrand, houdt het ook de zon uit je ogen en bescherm je je hoofd tegen te veel warmte. Let bij een pet kopen wel goed op dat deze genoeg ventilatie biedt.