Besparingstips voor een mooie zomervakantie

Autoverzekering

Lagere premie autoverzekering

Veel automobilisten betalen teveel premie. Hierop is eenvoudig te besparen, en in deze tekstblog lees je de tips hoe je dat aan kan pakken. Op die manier houd je geld over, wat je op zou kunnen sparen voor een leuke zomervakantie naar een prachtig oord.

Premie vergelijken

Er zijn vele vergelijkingssites, zo ook om je autoverzekering te vergelijken. Het is bewezen dat premie vergelijken kan lonen, en dit om verschillende redenen. Hierin zijn verschillende voorbeelden. Iets wat nog wel eens voor kan komen is dat een beginnende bestuurder problemen heeft met acceptatie, en dat hij of zij uit moet wijken naar een dure maatschappij om een polis te krijgen. Later is de automobilist geen beginnende bestuurder meer, maar door niet te vergelijken zit hij of zij nog steeds bij die dure maatschappij. Op zo’n moment is premie vergelijken en overstappen altijd verdienen. Een ander voorbeeld is dat door de jaren de polis niet meer past. Er is ooit toen de auto nog flink wat waarde had een all risk verzekering afgesloten, jaren later is de auto aardig afgeschreven, en toch nog steeds een all risk verzekering omdat de polis tussentijds nooit herzien is.

Extra verzekeringen

Bij polissen vergelijken stuit je altijd op de bijkomstigheden. Zelden heeft iemand enkel een autoverzekering zonder zoiets als rechtsbijstand erbij. Soms is er sprake van meer extra verzekeringen zoals een inzittende verzekering. Het kan bij het vergelijken voorkomen dat een maatschappij een extra verzekering er standaard bij geeft. Dan lijkt een verzekeringsmaatschappij even duur of zelfs duurder, maar dan is de autoverzekering inclusief rechtsbijstand. Wat ook nog wel eens voor wil komen is het dubbel verzekerd. Vooral met rechtsbijstand is dat vaak het geval, de automobilist heeft een extra verzekering afgesloten om schade te verhalen, en is later lid geworden van de vak- of consumentenbond wat ook rechtsbijstand geeft. Dan is de extra rechtsbijstand opzeggen direct verdienen. Het loont dus om regelmatig de autoverzekering te vergelijken en dit in z’n volle totaal. Op deze manier heb je een goedkope autoverzekering op een eenvoudig manier die online makkelijk is uit te voeren. Zo kun je geld overhouden waarvan jij van de zomer op vakantie kan.