Het bijzondere verhaal van de Nike Air Max

nike air max

Al meer dan 27 jaar op de markt en populairder dan ooit. Lang niet alleen een sportschoen, maar ook een schoen om op gezien te worden. We kunnen het eigenlijk maar over één schoen hebben: de Nike Air Max. Het verhaal van de Nike Air Max is bijzonder.

Al sinds de eerste dag heeft het een trouwe schare volgers, maar lange tijd was het imago van de schoen bij het grote publiek niet al te best. Tegenwoordig zou je bijna kunnen zeggen dat je er niet meer bijhoort zonder een paar Nike Air Max.

Hoe de Air Max populair werd

Het was 1987 toen de eerste Nike Air Max aan het publiek getoond werd. Samen met ruimtevaartonderzoeker Frank Rudy (je leest het goed) werd de schoen ontwikkeld. De schoen bevatte een zogenaamde bubble in de zool waardoor het loopcomfort werd vergroot.

Ook de veertigplussers weten de weg naar Nike Air Max maar al te goed te vinden.

Sinds het eerste moment kreeg de schoen al een groep fans die iedere nieuwe Nike Air Max op de eerste dag al aanschaften. Lange tijd was de schoen populair bij een groot publiek, maar er was ook een periode dat de naam van de schoen iets minder goed was. De schoen werd nog wel eens geassocieerd met groepen jongeren die zich niet altijd aan de regels hielden.

Inmiddels is dat al weer een tijdje geleden. De laatste jaren is de Nike Air Max populairder dan ooit. Niet alleen onder jongeren, ook de veertigplussers weten de weg naar Nike Air Max maar al te goed te vinden.

Sportief – maar toch passend bij vrijwel iedere outfit

Het bijzondere aan de Nike Air Max is het feit dat ze – ondanks het ontwerp – eigenlijk in erg veel situaties passen. Hoewel op het eerste gezicht enorm informeer en sportief, is het niet meer zo gek om de Air Max ook op de werkvloer te zien. Toegegeven, dat zijn dan wel de bedrijven die wat liberaler zijn wanneer het aankomt op dresscode.

Met inmiddels al vele klassiekers en een fanschare die dagelijks toeneemt, kan de Nike Air Max eigenlijk alleen maar meer gaan doordringen in de maatschappij.

What’s next?

Misschien een bruiloft op Nike Air Max?