De leukste uitjes voor jou en je kinderen in de Bohemen, Tsjechië

Met de Bohemen als standplaats bevindt je je in de mooiste natuur omgeving van Tsjechië. Gelukkig hoef je hier niet alleen maar naartoe om rond te kijken, maar zijn er ook genoeg toeristische trekpleisters te vinden, leuk voor jong en oud. Hieronder bespreken we de leukste uitjes voor jou en je kinderen:

Het ‘Boheems Paradijs’.

Het ‘Boheems Paradijs’ is een prachtige omgeving met veel zandstenen rotsen en grotten, maar ook met schattige dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Zodra je hier rondloopt, waan je je meteen honderden jaren geleden en krijg je een kijkje in het leven van echte ridders en prinsessen.

 

Adrspach

Nog zo’n prachtig natuurgebied is Adrspach, dichtbij gelegen Camping Tsjechië. Tussen de grote steile rotsen ligt een prachtig blauw-groen meer, waarlangs je verschillende wandelroutes kunt doen. Wist je dat er in dit soort natuurgebieden vaak meerdere activiteiten te doen zijn, zoals kanovaren, bergbeklimmen of waarbij je van de ene naar de andere kant met de kabelbaan kunt gaan? Het gebied is goed te bereiken met de trein, die je leidt langs een sprookjesachtig uitzicht.

 

Safaripark

Dierentuinen vallen niet te missen bij een vakantie met de kinderen. Safaripark Dvůr Králové wordt beschouwd als de mooiste dierentuin van Tsjechië. Met de grote hoeveelheid dieren waan je je al snel in het echte Afrika. In het bijzonder door het bezit van de witte neushoorn, waarvan er nog maar enkele in de wereld te vinden zijn. Met de komst van de grote speeltuin, is dit voor kinderen een dag om nooit te vergeten.

 

Binnenactiviteiten

Mocht het weer een keertje tegenzitten, dan is er naast de vele buitenactiviteiten ook binnen genoeg vermaak te vinden. Het gebied De Bohemen is namelijk bezaaid met leuke binnenactiviteiten voor kinderen, van speelparadijzen tot indoor aqua parken en musea. Bezoek bijvoorbeeld eens één van de archeoparken, waarbij je leert over de prehistorie in de passende omgeving van het Tsjechische landschap.

 

Ben je nog opzoek naar een vakantiebestemming dichtbij deze trekpleisters? Camping Tsjechië is met een van de weinig aanwezige Nederlands kindvriendelijke campings, in het gebied gelegen, een echte aanrader!