De voordelen van het vliegen in executive jets gaan verder dan luxe

Het fundamentele onderscheid tussen het charteren van een privévliegtuig en het reizen in 1e klas is: in een privévliegtuig staat u in het middelpunt van de belangstelling, terwijl bij een commerciële reis de nadruk ligt op de luchtvaartmaatschappij.

Een privejet huren geeft u de vrijheid om te vliegen waar en wanneer u maar wilt, met een configuratie die speciaal is ontworpen om aan uw individuele behoeften te voldoen. En hoewel de ervaring van het vliegen op een privévliegtuig ongetwijfeld zeer chique is, wegen de voordelen veel zwaarder dan de luxe.

Het huren van een privejet om afstanden te verkorten en tijd en comfort te winnen is niet langer alleen een activiteit die verband houdt met kunstenaars en grote zakenmensen.

Geleidelijk aan beginnen leidinggevenden die gewend zijn om dit voordeel op het werk te hebben, het uit te breiden naar vrijetijdsmomenten, om met vrienden of familie te reizen.

Super comfortabele fauteuils die veranderen in bedden, afgewerkt met edele houtsoorten en een interieur met een aparte omgeving. Luxe items zijn de eerste attributen die men zich herinnert als het gaat om de uitvoerende luchtvaart.

En in tegenstelling tot wat velen geloven, worden uitvoerende vliegtuigen niet alleen gekocht voor luxe reizen over de hele wereld, althans niet in de overgrote meerderheid van de gevallen.

Vliegtuigen van deze categorie zijn eigen of gehuurde werktuigen die een grotere wendbaarheid bieden in alle fasen van een reis.

De voordelen van de uitvoerende luchtvaart zijn gebaseerd op vier pijlers: efficiëntie, flexibiliteit, privacy en natuurlijk comfort.

Efficiëntie

Sommige zakenvliegtuigen kunnen met hogere snelheden vliegen dan commerciële vliegtuigen (andere zelfs dicht bij de geluidssnelheid).

Maar het is niet alleen op dit punt dat de uitvoerende luchtvaart de race tegen de luchtvaartmaatschappijen wint. Wie met het vliegtuig reist, verspilt geen tijd met wachtrijen bij het inchecken, het wachten op het instappen of het verzenden van koffers.

Probeer aan te geven hoeveel minuten of uren u verliest met het wachten op het in- en uitstappen bij een commerciële luchtvaartmaatschappij. Van bureaucratische kwesties tot bagagelogistiek, al deze tijd kan worden omgezet in productiviteit en business bij het gebruik van de uitvoerende luchtvaart.

Flexibiliteit

Wie met een uitvoerend vliegtuig reist, beslist ook wanneer en waar hij of zij wil vliegen, omdat hij of zij in staat is om agenda’s te vervullen die in commerciële vliegtuigen niet mogelijk zouden zijn.

Wanneer u in een privévliegtuig vliegt, heeft u volledige controle over de agenda, zodat u op elk moment kunt vertrekken. Als er op het laatste moment een wijziging in de plannen is, hoeft u alleen maar de wijziging in de route of vertrektijd te melden en de bemanning staat klaar om te vertrekken wanneer de eigenaar dat wil.

Privacy

Het in- en uitstappen van privé-vliegtuigen gebeurt in terminals die gescheiden zijn van de commerciële luchtvaart en met exclusieve bagageafhandeling en douane.

Comfort

Luxe en comfort in de zakenluchtvaart zijn niet alleen indrukwekkend. Als werkinstrument laat het uitvoerende vliegtuig een leidinggevende rusten tijdens zijn gehaaste routine of zelfs verder werken, wat alleen mogelijk is met de middelen die de uitvoerende luchtvaart biedt.

Bron: First Class Aviation