De wintersport van komende winter

Wij Nederlanders zijn wel wat kou gewend. Ook al hebben we fijne zomers we kunnen ook koude winters hebben. Het is niet voor niets dat we de besten in de wereld zijn als het om schaatsen gaat en elk jaar kijken nauwkeurig of er misschien een Elfstedentocht inzit. Helaas zitten we met het probleem van global warming.

Hierdoor wordt de kans op een Elfstedentocht elk jaar weer kleiner. We moeten steeds meer indoor schaatsen en een witte kerst zit er ook niet meer in, laat staan een witte Sinterklaas. Gelukkig zijn er nog altijd de Alpen en kunnen we op wintersport om te gaan skiën en snowboarden. In dit artikel bespreken we de beste weken en locaties om te gaan wintersporten. Plus wat tips voor mensen die voor het eerst gaan.

Voor het eerst leren skiën

Wanneer je voor het eerst in je leven op skivakantie gaat is het natuurlijk een hele gebeurtenis en het kan ook erg frustrerend zijn. Je ziet namelijk iedereen genietend van de berg afdalen en jij zelf bent nog maar aan het klungelen op de beginnerspiste. Ikzelf had de mazzel dat mijn ouders altijd al op wintersport gingen dus ik leerde skiën toen ik zelf pas 5 jaar oud was. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je op oudere leeftijd het niet meer kunt leren.

Er zijn opa’s die nog leren skiën tijdens hun pensioen. De basis van skiën en snowboarden is redelijk snel te leren als je intensief oefent. Na een week skivakantie kun je aardig de piste afkomen. Het lastige is wel dat als je na de wintersport een jaar niet op de piste bent en je gaat weer ben je het weer een beetje kwijt. Daarom kun je beter 2-3 weken gaan skiën zodat je het echt goed kunt leren.

Kleding en feestjes

Natuurlijk is er meer dan alleen sporten wanneer we het over wintersport hebben. Wij Nederlanders houden ook van een feestje na de wintersport. Tegelijkertijd willen we ook stijlvol op wintersport. Een fantastisch winterkleding merk dat zijn oorsprong vond aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, is napapijri. Dit merk maakt fantastische winterkleding die je zowel op de piste als in het iets warmere Nederland kunt dragen.

Wanneer het gaat om feestjes na het skiën, geniet ervan maar drink niet te veel. Je wilt de volgende dag wel weer kunnen sporten. Daarnaast drink logischerwijs nooit veel als je daarna nog moet skiën of snowboarden, dit is gevaarlijk. Het klinkt logisch maar sommige bars liggen hoger op de berg, ga daar niet feesten en veel drinken als je daarna nog de piste af moet.

Meta: In dit artikel bespreken we de beste weken en locaties om te gaan wintersporten. Plus wat tips voor mensen die voor het eerst gaan.