Drie keer toffe vakantieplekken in Spanje

Al jaren is Spanje een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Barcelona, Ibiza en Salou zijn inmiddels drukbezochte plekken in het prachtige land. Maar wat zijn, naast deze bekende plekken, nog meer toffe plaatsen om te bezoeken in Spanje? Lees snel verder om dat uit te vinden.

Sevilla

Je kunt Sevilla niet verlaten zonder het koninklijk paleis Real Alcázar te bezoeken. In dit prachtige paleis met een enorme tuin ben je wel een aantal uur zoet. Het mooiste deel van de stad is toch wel de Joodse wijk, Santa Cruz. Muren zijn versierd met kleurrijke tegels en hier zijn veel tapasrestaurantjes en kleine winkeltjes te vinden. Een prachtig stuk van de stad om lekker te verdwalen.

Málaga

Na Sevilla is Malaga de grootste stad van Andalusië. En toch is het een kleine stad waar je het meeste dan ook te voet kunt afleggen. Dat scheelt je kosten voor het openbaar vervoer en leer je de stad direct goed kennen. Málaga heeft naast een gezellig centrum ook een prachtig strand.

Kortom: de ideale combinatie voor een vakantie. Het grote zandstrand La Malagueta is niet alleen populair bij de toeristen, maar ook locals vind je hier veel. Een van de opvallendste gebouwen in de stad is de kathedraal.

Het is misschien niet de grootste kathedraal, maar absoluut een bezoekje waard. Loop naar binnen en neem voor 6 euro in alle rust een kijkje.

Mallorca

Vlieg je naar Mallorca? Dan kom je aan in de hoofdstad Palma de Mallorca. Het historisch centrum is een mooie plek om te wandelen. Een groot pluspunt is dat het historisch centrum van de stad bijna helemaal autovrij is. Een van de mooiste plaatsen van het Spaanse eiland is Port de Pollenca.

Extra tip: huur een boot vanaf dit kustplaatsje om er een bootvakantie in Mallorca van te maken.

Valencia

Waar je een boot kunt huren in Mallorca, kun je in Valencia misschien nog wel meer. Alles wat je in een vakantie wilt doen, kan in deze grote en mooie stad. Zo kun je heerlijk wandelen door Jardín Del Turia. Dit park is een lege rivierbedding waar je ook heerlijk kunt picknicken.

Op Mercado Central kun je de lekkerste verse producten en lokale lekkernijen krijgen. Deze markthal is al een bezienswaardigheid op zich. Tip: vul er je picknickmand om vervolgens naar Jardin Del Turia te gaan. Of leg je handdoek op het strand neer en neem een duik in de zee. In Valencia kan het allemaal.