Een pet achterstevoren: doen of niet doen?

Het is een trend die zowel gehaat als geliefd lijkt te zijn: de pet achterstevoren. Ouders begrijpen er niets van, sommige leeftijdsgenoten ook niet. Je ziet ze inmiddels overal: tieners, twintigers en zelfs veertigplussers die een pet achterstevoren dragen.

Ooit was een achterstevoren gedragen pet voorbehouden aan de allerjongsten, maar dit is niet langer het geval.

De vraag is nu: is het hip, of gewoon erg stom?

Even de praktische kanten belichten

Vooruit, een pet dragen is op verschillende fronten erg praktisch. Op de eerste plaats is het niet langer nodig om iets met je haar te doen. Je wordt wakker, zet de pet op, gooit er een ontbijtje in en ready to go.

Maar er zijn nog wel wat meer voordelen, namelijk:

Het is ook een kledingstuk dat je kunt matchen met je outfit. Of mensen het dragen van een pet nou leuk vinden of niet, het is wel een toevoeging aan je uiterlijk. Om nog even extreem praktisch te worden: petten kunnen je zelfs beschermen tegen de zon. Ja, ook wanneer je hem achterstevoren draagt! Niets is zo vervelend als een verbrande nek. Gelukkig krijg je die niet met een pet op je hoofd.

Achterstevoren pet: voor kinderen, of niet meer?

Toch blijft de achterstevoren gedragen pet bij sommige mensen het imago afgeven dat je een klein kind bent. Zij zien bij de pet automatisch een klein kind dat uit is op kattenkwaad, niet een 35+er die krampachtig vasthoudt aan zijn jeugd of een jonge twintiger die hip is met zijn festivalvrienden.

Mijn mening? Nou, dat zal ik je vertellen.

Over vrijwel alles kun je cynisch doen en het belachelijk maken, ook de pet die achterstevoren gedragen wordt. Persoonlijk vind ik het dragen van een pet wel leuk. Wat anderen denken? Tja, daar zijn meningen voor.

Het kan me eigenlijk niet zo gek veel schelen.