De modetrends van najaar 2016/2017

mode najaar 2016 2017

Alhoewel we een zeer lange zomer hebben gehad en heerlijk hebben kunnen nazomeren, staat nu er nu toch weer wat koudere maanden voor de boeg. Wat zijn de laatste trends op het gebied van fashion voor dit najaar?

We zetten ze kort voor je op een rijtje zodat je er ook in de winter goed gekleed bijloopt.

Zachte en veilige kleuren

Ieder najaar wordt de mode die wordt uitgebracht gekenmerkt door een aantal prominente kleuren. Het Amerikaanse Pantone komt ieder jaar aan het begin met een voorspelling die vrijwel altijd juist blijkt te zijn.

Wat is dé kleur voor dit najaar?

Voor 2016 is het vrij duidelijk dat blauw de dominante kleur voor de koudere maanden wordt. Blauw heeft een zeer kalme en vredige uitstraling. Daarnaast is blauw een veilige keuze, aangezien het geen bijzonder opvallende kleur is in de hedendaagse modewereld. Ook een mooi voordeel is dat je het goed kunt combineren met veel andere kleuren.

Naast blauw lijkt ook grijs een populaire kleur te worden. Evenals blauw is grijs niet bepaald een zeer extreme kleur in de fashion scene. Door de focus op de zachte en veilige kleuren gaat de aandacht meer naar het gezicht en wordt kleding subtieler.

Een goede tip: probeer nooit te veel grijs te dragen, want dit kan een wat vlakke indruk wekken.

Veel, heel veel lagen

Kijkende naar de kleding zelf valt op dat dit najaar veel laagjes helemaal in zijn. Lagen zijn de perfecte manier om met kleding te spelen, omdat je vrijwel oneindig kunt combineren met je kledingkast. Zo kun je door het veranderen van één laagje al een geheel nieuwe outfit creëren.

Laagjes hebben nog een voordeel:

Ze houden je namelijk heerlijk warm. Ideaal dus voor als je houdt van creatief omgaan met je kleren en daarbij er niet winter-ready bij wilt lopen.

mode-najaar-2016-2017
Dit najaar kun je heerlijk combineren met veel laagjes.

Spreek je uit!

Een laatste trend die opvalt is het gebruik van tekst en letters op kleding.

Zo zijn namelijk shirts en sweaters met tekst opdruk weer een absolute go! Dit was een tijdje uit de mode, maar nu kun je weer zonder zorgen rondlopen met lekker opvallende uitspraken op je lichaam. Perfect voor als je graag alle aandacht naar je toetrekt op een wat minder subtiele manier.

Met deze tips kun je er dus weer tegenaan bij het inslaan van je winteroutfit. Wat vind jij van deze nieuwe trends? Laat het ons weten in de comments.