Een fly drive reis naar de gevarieerde Amerikaanse westkust

De Verenigde Staten is op het gebied van natuur en cultuur één van de meest veelzijdige landen ter wereld. Het is bovendien een land dat je makkelijk kunt bereizen per auto. Met uitstekende snelwegen, goed bereikbare parken en immense steden binnen handbereik, is een fly drive reis naar de Verenigde Staten een uitstekende vakantieoptie. 

Beachlook.nl neemt je mee naar één van de meest gevarieerde delen van het land: de westkust, met San Francisco, Yosemite National Park, San Diego en Redwood National Park.

Vliegen naar San Francisco

Wil je langs de westkust van de Verenigde Staten reizen, dan is het bruisende San Francisco een uitstekend startpunt. De stad, bekend vanwege het gevangeniseiland Alcatraz en de Golden Gate Bridge, is stijlvol, groots en gezellig.

Sla zeker niet Pier 37 over. Enigszins toeristisch, maar ook bijzonder gezellig. Hier zie je een grote populatie robben, kun je lekker eten, spelletjes spelen in een typisch Amerikaanse arcade en natuurlijk genieten van de frisse lucht die van zee komt.

Veel mensen boeken een reis waarbij ze in San Francisco een auto huren, om vervolgens de rest van de westkust te verkennen. Dit kan bijvoorbeeld via Fly Drive XL.

Redwoods National Park

Vanuit San Francisco kun je in noordelijke richting langs de kust rijden op weg naar Redwoods National Park. In dit nationale park vind je enkele van de hoogste bomen ter wereld, de zogenaamde Sequoia’s.

Sequoia’s heten in het Nederlands Kustmammoetbomen en zijn werkelijk reusachtig. In het park staat de allerhoogste boom ter wereld, een Sequoia van liefst 115 meter hoog.

De exacte locatie van de boom wordt helaas niet gedeeld met het publiek, omdat het risico op beschadigingen te groot is. Dat wil echter niet zeggen dat je je hierdoor niet kunt vergapen aan de hoge bomen, want het park heeft uitgebreide wandelpaden en kleine bomen vind je er eigenlijk niet.

Yosemite National Park

Nog een uitermate mooi park aan de westkust is Yosemite National Park. Hoewel het park in Nederland vooral in het nieuws komt door bosbranden tijdens de zomer, is het vooral een erg indrukwekkend park.

Met hoge bergpieken, grote bossen en prachtige uitzichten kun je hier gemakkelijk weken hiken zonder twee keer dezelfde route te lopen.

Hoogtepunt is Half Dome, een half ronde rots met een zeer steile klif. Deze is vanaf verschillende uitzichtpunten goed te bekijken en zeker een aanrader bij zonsondergang. Ook kun je Half Dome beklimmen. Houd er rekening mee dat je in redelijk goede conditie moet zijn hiervoor.

San Diego

Wil je de volledige westkust van het land ontdekken, dan kun je naar het zuiden rijden tot aan San Diego. Onderweg passeer je diverse mooie natuurgebieden, stranden, steden (waaronder Los Angeles) en ook plekken om te surfen.

San Diego is zelf een tropische stad en absoluut surfwalhalla. In de stad schijnt zo’n 360 dagen per jaar de zon en ben je eigenlijk altijd verzekerd van mooi weer.

Bezoek ook zeker het park in de stad, het zogenaamde Balboa Park, waar nog veel Spaanse invloeden zichtbaar zijn en je ook de wereldwijd vermaarde San Diego Zoo kunt bezoeken.