Glamping aan de kust van Istrië, iets voor jou?

 

Is er iets mooier dan de zon langzaam weg te zien glijden achter het golvende water terwijl je relaxt bij je tent zit? Wij vinden van niet. Dus pak nog maar een drankje, want wij gaan nooit meer naar huis!

Lauw biertje versus gekoelde champagne

Kamperen anno 2016 heeft niets meer te maken met biertjes uit een lauwe koelbox vissen of ’s nachts een lek luchtbed oppompen. Wij zijn helemaal ready to glamp. Glamping… say what? Campen met een glamourous randje, oftwel: kamperen in een volledig ingerichte, luxe lodgetent of ruime en comfortabele moblie home. Wel de kampeerlusten, niet de lasten.

Geniet van een eigen terras voor je vakantiewoning en rust uit op extra grote bedden met dikke matrassen. Glampen is niet voor iedere portemonnee, maar daardoor des te meer Instagram-waardig; mooie kiekjes om je vrienden mee af te troeven: check. Plop die kurk maar van de champagnefles!

Istrië, glamping avant la lettre

Het concept glamping is overgewaaid uit Amerika, en ook in Zuid- Europa inmiddels helemaal hot. Een aanrader vinden wij de kust van het Kroatische schiereiland Istrië, daar wordt momenteel het glamping virus ook rustig aan verspreid.

Waarom wij voor Istrië kiezen? Niet te ver weg, net even anders dan la douce France of de Costa del Sol, veel cultuur, natuurschoon, een ontspannen sfeer en meer dan tien uur zon per dag. Laat die Kroatische zomernachten maar komen.

Wat wordt jouw glamping bestemming?

Enthousiast? Nederlandse aanbieders van glamping vakanties schieten als paddenstoelen uit de grond. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Suncamp holidays, een jarenlange specialist in campingvakanties. Hier vind je diverse glamping accommodaties, van luxe tot superluxe tenten of stacaravans. Waar ga jij je volgende vakantie in stijl vieren?