Een hip weekendje weg in Zeeland

zeeland-vakantie

De lange en brede stranden van Zeeland zijn internationaal bekend en geliefd. Nederlanders, Duitsers en Belgen van alle leeftijden overspoelen elk jaar de uitgestrekte  Noordzeestranden van Zeeuws Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland om lekker te genieten van hun vakantie. En dat is begrijpelijk, want de Nederlandse stranden zijn uniek!

Neem bijvoorbeeld het strand van Schouwen-Duiveland, dat maar liefst 17 kilometer lang is. Ook de achterliggende duinen zijn bijzonder en geven je een echt vakantiegevoel. Bijkomend voordeel is dat hier de zon het vaakst schijnt van heel Nederland.

Badplaats Renesse

Daarnaast zijn er in Zeeland sfeervolle stadjes en dorpjes, hippe kite-surf plekken en leuke hotels in overvloed. De badplaats Renesse op Schouwen-Duiveland met de vele jongerencampings, gezellige strandtenten, terrasjes en bars is dè zomerse ontmoetingsplek voor jongeren.

Het strand bij Renesse is onderverdeeld in een luxe strand, een strand voor families, een strand speciaal voor watersporters en een natuurstrand. Dit staat op de borden bij de duiningang zodat je eenvoudig het strand kan kiezen dat het beste bij jou past.

Shoppen in Zeeland

Heb je zin om te shoppen? Grotere steden in Zeeland zijn het monumentale Middelburg, het pittoreske Zierikzee en Vlissingen met de lange Noordzee-boulevard.  Andere plaatsen met veel winkeltjes zijn Domburg, Veere en Goes.

Hotel met eigen beachclub in Zeeland

Wanneer je budget ruim genoeg is, dan is er in Westkapelle een comfortabel hotel met eigen beachclub op het strand. Het gezellige Beachhotel Zuiderduin ligt strak tegen de duinen op korte loopafstand van het strand en de zee. Dit hotel heeft eigen strandcabines, een verwarmd buitenzwembad, een sauna, een cocktailbar en een uitstekend restaurant.

Daar kun je lekkere delicatessen uit Zeeland eten, zoals mosselen, oesters en kreeft. Je kunt je er ook uitleven tijdens het tafeltennissen en tafelvoetballen. Wat heb je nog meer nodig voor een lekker weekend aan zee?

Deltawerken

Ben je geinteresseerd in hoe Nederland zich beschermd tegen de gevaren van de Noordzee? Plan tijdens je weekendje weg in Zeeland dan een bezoekje in aan Deltapark Neeltje Jans.