Kitebuggyen, hard knallen over het strand

kite

De vetste sporten kun je beoefenen op het strand. De meeste mensen zullen het eerst aan surfen denken, maar dat doe je technisch gezien in de zee. Een sport waar je misschien niet snel aan denkt is kitebuggyen. Hard over het strand knallen met hoge snelheid, wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

Wat is kitebuggyen precies? Het idee is vrij eenvoudig, je hebt een kitebuggy en een vlieger nodig. Vervolgens laat je de wind het werk doen om je vooruit te bewegen. Hoe groter de kite, hoe meer wind je vangt en hoe sneller je kan gaan.

Je hebt wel een speciaal type vlieger nog om te kitebuggyen, namelijk een powerkite. In diverse Nederlandse webshops kun je deze gemakkelijk aanschaffen. Een bekend merk is bijvoorbeeld Peter Lynn uit Nieuw-Zeeland. Zij maakten ook onderstaan filmpje.

Je ziet dus hoe hard het kan gaan! Daarnaast heb je naast een kite dus ook een speciale kitebuggy nodig. Deze buggies hebben drie grote wielen, twee achter en één aan de voorkant. Ze zijn van relatief licht materiaal gemaakt, zodat je optimale snelheden kunt bereiken.

We raden je zeker aan om een helm te gebruiken wanneer je voor het eerst in een kitebuggy stapt. Je moet de kracht van de wind namelijk nooit onderschatten. Een flinke windstoot kan enorme kracht genereren waardoor het lastig kan zijn om de buggy onder controle te houden.

Scheur over het strand

Wanneer je het echter een beetje onder de knie hebt wordt het pas echt leuk. Je kan scherpe bochten maken waardoor je op twee of zelfs op één wiel zal balanceren. Wil je echt pro gaan? Er zijn kitebuggy competities en wedstrijden over de hele wereld.

Interesse gewekt? Op veel stranden is het mogelijk om een kitebuggy voor een dag te huren. Zoek van te voren even op waar dit kan en houd er altijd rekening mee dat het niet te druk moet zijn, dus kun je beter een dag buiten het seizoen uitpikken.

Have fun!