Wat voor kleding neem je mee op reis?

De zomer komt er weer aan, en dat betekent ook zomervakantie eindelijk! Lekker naar een warm tropisch land en genieten. Maar wat voor kleding neem je juist mee op vakantie zonder dat je je hele kledingkast mee?

Het ligt er natuurlijk erg aan wat je gaat doen, maar deze tips zijn geschreven voor een reiziger die van genieten houdt maar ook graag gaat ontdekken.

Niet te veel kleding

Alles wat je meeneemt moet je de hele vakantie meesleuren. Als je langer dan twee weken gaat, kun je er ook voor kiezen om op vakantie te wassen. Het hotel biedt dit meestal aan en de kosten vallen altijd enorm mee.

Je hebt meestal genoeg met vier broekjes, acht topjes, twee rokjes en twee jurkjes. Voor vrouwen is het vaak makkelijk om kleding mee te nemen, kijk anders hier voor kledingtips.

Pet

De zon schijnt meestal hard in de zomer, daardoor is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen alles. Datzelfde geldt voor een zonnebril, het is wel verstandig om een zonnebril te hebben.

Daarnaast is het nog steeds enorm belangrijk dat je je op tijd en vaak genoeg insmeert met zonnebrand zodat je je huid zo goed mogelijk beschermt.

Trui

Ook al is het vaak warm op je bestemming, toch kan het echt goed afkoelen. Neem daarom een trui of vest mee waarmee je jezelf warm kunt houden wanneer het afkoelt.

Als je hem vergeet zul je hem zeker missen namelijk!

Kleine tas

Soms is het nou eenmaal gewoon onhandig om de hele tijd met een rugzak te moeten lopen. Een klein tasje waar je portemonnee (en andere noodzakelijke dingen inpassen) is vaak al genoeg.

Wanneer je die hebt scheelt het ook weer gewicht en neem je geen onnodige spullen mee.

Heel veel reisplezier!