Kunnen witte sneakers nog in 2016?

Witte sneakers

Witte sneakers waren vorige zomer een absolute trend. Je zag ze werkelijk overal en het leek haast wel of iedereen er mee liep. Wellicht zijn jou de geruchten dat witte sneakers deze zomer uit de mode zouden zijn ook niet ontgaan. No worries, we hebben het even voor je gecheckt, en we hebben een antwoord. Dus, kunnen witte sneakers nu nog wel of is het een absolute no-go anno 2016?

Zijn witte sneakers uit?

We hebben natuurlijk even goed onze research gedaan. Als we naar de vele online kleding webshops en schoenenwinkels kijken zien we inderdaad dat het aanbod van witte sneakers wat beperkter is dan voorafgaande jaren. Meer kleurrijke, en vooral ook wat donkere modellen overheersen de schappen.

Rise of the classics

Toch is er nog een goed aanbod van witte schoenen te spotten als je een paar minuten rondsurft. Wat daarbij opvalt, is dat vooral de klassieke modellen deze zomer weer populair zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Nike Air Max 90 Essential. Deze robuuste schoen heeft een hele cleane stijl en is dit jaar een bestseller. Voor zowel de mannen als de vrouwen is dit een geschikte sneak. Er is een volledig witte versie, en een phantom white uitvoering. Laatstgenoemde heeft beige accenten, wat het een bijzonder stijlvolle schoen maakt. Geen verkeerde sneaker als je het ons vraagt.

Nike Air Max 90 Essential Phantom White
Nike Air Max 90 Essential Phantom White

Een andere klassieker die het voor zowel mannen als vrouwen deze zomer goed doet komt uit de welbekende Stan Smith collectie van Adidas. Al het hele jaar zijn deze schoenen erg in trek, en ze worden gekenmerkt door subtiele kleurrijke accenten aan de achterkant van de schoen. Nu is er ook een All White versie beschikbaar, en deze ziet er heel slick uit.

Adidas Stan Smith All White
Adidas Stan Smith All White

Ons eindoordeel

Onze conclusie, witte sneakers zijn deze zomer nog een absolute GO. Ga je voor stijl en wil je er up to date bijlopen? Ga dan voor een klassiek model, zoals de hierboven genoemde sneakers van Nike en Adidas. Natuurlijk kun je ook zelf het internet even rondspeuren voor een nog unieker model. Good luck!