Menswear Fashionweeks 2020

Als we kijken naar de Menswear fashion weeks van dit jaar dan kan vastgesteld worden dat de fashion shows niet onder doen voor de Womenswear equivalent. Het zijn spetterende shows waarin de gekste ontwerpen voorbij komen. Alle taboes zijn figuurlijk over boord gegooid en alles kan en mag. Mannen zullen nu moeten afwachten hoe deze inspirerende nieuwe ontwerpen worden omgezet in alledaagse kleding. Hier alvast een opsomming van wat er mogelijk te verwachten is – op basis van wat er op de catwalk te zien was – voor de herfst en winter van 2020-2021 en de lente en zomer van 2021.

Mogelijke trends Herfst/Winter 2020-2021

– Opleving van de jaren ’70: lange mauwen en wijde pijpen

– kleuren: koper en metallic

– klassiek ogende jassen

Mogelijke trends Lente/Zomer 2021

– Sportief: trainingspakken

– Kleding geïnspireerd door werkuniformen

– Kleuren: groen en blauw

– Drukke printen

Mannenrok

Het meest provocatieve kledingstuk dat over de jaren gespot werd op Menswear fashion weeks is de mannenrok. De rok behoort tot de dag van vandaag nog steeds uitsluitend de vrouw toe. Ieder jaar proberen designers opnieuw en tevergeefs de mannenrok aan de man te brengen, maar het stereotype doorbreken blijkt een hele klus.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-boxershorts

Man in vrouwenkleding dit is een trend in 2020

Tijdens een fashionweek in Londen droegen modellen rokken die deden denken aan de Romeinen. Het is leuk om te zien hoe de ontwerper Romeinen en de mannenrok gekoppeld heeft, want haast iedereen zal de Romeinen als het toonbeeld van mannelijkheid zien. Hoewel lang niet altijd geprobeerd wordt de mannenrok stoer neer te zetten. Tijdens de fashion week in Parijs 2019 werden mannen in rok en vrouwelijk uitziende oorbellen de catwalk opgestuurd. Nu herenmode zijn eigen podium heeft lijken de grenzen tussen dames- en herenmode in snel tempo te vervagen.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

Mode leeft onder mannen, de markt groeit ongetemd hard en herenmode staat op de kaart. Is het nog te vroeg voor de mannenrok of is het tij gekeerd?