Mondkapjes voor op een feest: kom kleurrijk voor de dag

Mondkapje

Mondkapjes voor op een feest bestaan niet, maar er zijn wel bijzonder feestelijke mondkapjes die je kunt kopen en gebruiken. Als je besluit een feest te geven, is het nog steeds belangrijk dat je ervoor zorgt dat iedereen afstand van elkaar houdt en zich aan de regels houdt. Eén manier om er zeker van te zijn dat er nog minder kans is dat het virus wordt overgedragen, is door iedereen mondkapjes te laten dragen. En aan mondkapjes voor op een feest is er dan zeker geen tekort.

 

Mondkapjes voor op een feest koop je online

De beste mondkapjes voor op een feest vind je online. Dat komt doordat daar een bijzonder groot assortiment beschikbaar is waar je vast iets feestelijks tussen kunt vinden. Een mondkapje kopen met het logo van je favoriete band, met een kleurrijk patroon, met een grappige afbeelding, met je favoriete schilderij, met een foto van de onderkant van je gezicht, echt alles is mogelijk. Mondkapjes in alle kleuren en uitvoeringen vind je gemakkelijk online.

 

Zelf mondkapjes maken

Een andere manier om aan leuke mondkapjes voor op een feest te komen is door deze zelf te maken. Om dit te doen kun je de instructies die de Rijksoverheid voor het maken van mondkapjes voor in het openbaar vervoer heeft uitgestuurd gebruiken. In 5 minuten maak je dan een mondkapje en je gebruikt hier je eigen stof voor. Je hebt grote vrijheid met betrekking tot het ontwerp en kunt de mondkapjes voor op een feest bedrukken met een tekst, een logo of een grappig plaatje. Je kunt er zelfs lichtjes aan toevoegen, mocht je dat willen. Zelf mondkapjes maken voor op een feest is bijzonder gemakkelijk en daarna gebruik je ze voor het openbaar vervoer.

 

Mondkapjes zijn op feesten niet verplicht

Het is wel belangrijk dat je je realiseert dat mondkapjes voor op een feest niet verplicht zijn en ook eigenlijk niet verplicht kunnen worden gemaakt. Dat komt doordat ze alleen effectief zijn als iedereen een mondkapje draagt. Deze niet-medische mondkapjes die je koopt voor het openbaar vervoer houden het virus tegen bij degene die het kapje draagt. Je beschermt anderen dus tegen besmetting van jezelf. Heeft iedereen een mondkapje op, dan is dit plan waterdicht. Is er iemand die geen mondkapje op heeft en een virus bij zich draagt, dan kan deze persoon iedereen in de ruimte besmetten, mondkapje of niet.

 

Afstand houden is het belangrijkste

Ga je een feest organiseren, dan is het gebruik van mondkapjes dus geen garantie dat je gasten geen virus op kunnen lopen. Het belangrijkste wat je kunt doen is afstand houden, persoonlijk contact vermijden en regelmatig je handen wassen. Drink niet uit elkaars glazen, hoest in je ellenboog en gebruik je gezonde verstand. Feestjes zijn toegestaan momenteel, maar dat doe je op eigen risico en de overheid gaat ervan uit dat je verstandig bent. Als jullie je netjes aan de regels houden en blijven houden zijn mondkapjes voor op een feest ook niet nodig.