Nectar zonnebrillen, de ultieme surf sunnies

Kun jij ook niet wachten op weer op je surfplank te staan? Overdag surfen, als het donker wordt intens hard feesten. Het ideale leven, toch?

Bij het strandleven en de surf lifestyle komt naast de chille levenshouding ook een heel assortiment aan vaak dure merken kijken. Denk aan de bekende brands als Billabong, Quicksilver of O’Neill. De beach business is een gouden business.

nectar zonnebril

Shades from the States

In dat kader timmeren de gasten van Nectar hard aan de weg. Het jonge merk is opgericht door een stel Amerikaanse surfers en richt zich voornamelijk op hippe zonnebrillen. Nectar zonnebrillen onderscheiden zich van het huidige marktaanbod doordat ze relatief goedkoop zijn. De meeste modellen heb je al voor zo’n 29 euro in huis.

Voor een goede strand zonnebril van kwaliteit is dat natuurlijk een klein bedrag, en kennelijk hebben ze een gat in de markt gevonden. Het merk groeit in korte tijd extreem snel (op Instagram al een kleine 30.000 volgers), wordt wereldwijd verkocht en inmiddels wordt het assortiment uitgebreid met armbandjes, petten en zelf truien en t-shirts.

Het lijkt erop dat Nectar nu ook de Nederlandse markt is binnengedrongen. In verschillende webshops worden de goedkope zonnebrillen al aangeboden. Goed nieuws dus voor de surfers van eigen bodem.

Nectar zonnebril

Waarom zijn Nectar zonnebrillen zo populair?

Verschillende redenen. Zoals ik al zei zijn het Amerikaanse jongens die het merk zijn gestart, en dat merk je ook in de promotieuitingen. Alles is Amerikaans en over the top. Van hun slogans “Enjoy the sweet life” en “Do epic shit” tot aan Instagram posts met schaars geklede dames die natuurlijk allemaal een Nectar zonnebril op hebben. Er wordt flink wat geld tegen marketing aangegooid.

Het is echter niet alleen maar marketing, de zonnebrillen zijn echt goed. Zo dragen ook topsurfers zoals Jamie O’Brien de brillen van Nectar. De sunnies zijn mega licht en zitten muurvast op je hoofd. Zo wordt natuurlijk helemaal ingespeeld op surfers en sportievelingen.

En het werkt. De zonnebrillen zijn zelfs zo populair dat ze nu ook als festival zonnebril worden verkocht. Zit je zelf in de surfwereld? Dan ga je Nectar ongetwijfeld nog veel tegenkomen.