Reishacks die iedereen zou moeten kennen

Geld en tijd besparen op je vakantie? Yes, please! Reizen is natuurlijk heerlijk, maar kan soms ook flink wat tijd, geld en moeite kosten. Dat hebben we er echt wel voor over, maar als het makkelijker kan, zeggen we daar natuurlijk geen nee tegen. Ben jij een nomade pur sang? Lees dan snel verder, want vandaag presenteren wij de reishacks die iedereen zou moeten kennen.

Zeulen met je bagage? Verstuur je koffer gewoon vast naar het buitenland

The struggle is real. Van sjouwen met veel te zware bagage wordt niemand blij. Het zorgt voor stress en gedoe en dat is natuurlijk niet de ideale manier waarop je jouw vakantie wilt beginnen. Onze tip? Stuur alles alvast vooruit. Je koffer versturen naar het buitenland is hartstikke makkelijk, scherp geprijsd en veilig. Doe jezelf een plezier en do it. Het werkt hartstikke simpel en komt erop neer dat jouw koffer thuis wordt opgehaald om vervolgens naar je vakantieadres te worden gestuurd.

Op de terugweg werkt het precies hetzelfde. Volg simpelweg de instructies voor het inpakken en versturen en you’re good to go. Nouja, je koffer dan. Je kunt trouwens ook je fiets versturen – mocht je een romantische of actieve fietsvakantie hebben gepland.

Maak kopietjes van belangrijke documenten

We gaan er natuurlijk vanuit dat er onderweg helemaal niets misgaat, maar voor het geval dat; neem kopietjes mee van belangrijke documenten. Mocht je paspoort, ID-kaart, rijbewijs of ander belangrijk papiertje kwijtraken of gestolen worden dan heb jij in ieder geval nog de kopie mee.

Wanneer je aangifte doet bij de politie, wordt vaak om zo specifiek mogelijke informatie gevraagd. Wanneer je jouw documenten al vermist opgeeft, is het dus handig als je alle nummers bij de hand hebt.

Zeg lekkende shampoos, gels en andere vloeistoffen maar gedag

Ga je vliegen? Grote kans dat de vloeistoffen in jouw koffer ergens tussen de douaneband en de aankomst in het picture perfect hotel uit de fles en tussen je kleren zijn gaan zitten. Niet fijn. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is er een makkelijk trucje. Haal de dop van je flessen af en span een stukje huishoudfolie over de opening.

Plaats de dop er vervolgens weer op en voilà; zo weet jij zeker dat je kleding ongeschonden en schoon weer uit de koffer zullen komen eenmaal op vakantie.

Rol je kleren op

Te weinig ruimte in je koffer of tas? Pak slimmer in en rol je kleren op in plaats van ze op te vouwen. Als je het netjes en strak doet, zul je zien dat je opeens een stuk meer kledingstukken kwijt kan in je koffer. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je op de terugweg ook weer meer ruimte hebt voor nieuwe aanwinsten. Score!