Skatende hipsters? Trasher T-shirts nemen over!

skateboard

Woon je in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Of misschien in een klein hip stadje in het oosten van het land? Dan heb je waarschijnlijk al een paar t-shirts of sweaters met de prominente tekst Trasher erop voorbij zien komen.

Wat is Trasher precies en wat maakt deze t-shirts ineens zo populair?

Niet alleen voor skateboarders

Van origine is Trasher Magazine een zeer gerenommeerd skateboard magazine, misschien wel de bekendste ter wereld. Al sinds 1981 is het blad actief en brengt regelmatig zeer dope interviews en verslagen over skateboarding uit.

Niet lang na de oprichting begon het blad met het uitbrengen van kleding, uiteraard gericht op de doelgroep skateboarders. Zo kun je bij Trasher onder meer terecht voor petten, baggy sweatshirts en oversized tees.

Maar waarom zijn deze t-shirts ineens in Nederland in?

Goede vraag. De laatste jaren is het merk iets meer gepust in Nederland en België, en niet zonder succes. Opvallend genoeg zijn het niet alleen de skaters die met Trasher op hun borst door de straten lopen, maar ook een groep uit onverwachte hoek. We hebben het over.. de hipster.

trasher t-shirt
Het beruchte Trasher T-shirt. Hipsters love it.

Skatende hipsters?

Dat hipsters into alternatieve hobbies  zijn is inmiddels al wel langer bekend, maar staan ze nu ineens massaal 360’s te doen in het skatepark bij jou om de hoek?

Niet dat wij weten. Vooralsnog lijkt het gewoon om een overgewaaide modetrend te gaan. Waar je voorheen pas als een true hipster door het leven kon als je zwarte lakschoenen droeg met je opa’s regenjas, zijn nu blijkbaar skateboard shirts aan de beurt. Kun je lekker laten zien hoe actief je wel niet bent. Ofzo.

Waar je voorheen pas als een true hipster door het leven kon als je zwarte lakschoenen droeg met je opa’s regenjas, zijn nu blijkbaar skateboard shirts aan de beurt.

Of de skateboard scene blij is met deze ontwikkeling? De tijd zal het leren. In de tussentijd zul je Trasher Magazine in ieder geval niet horen klagen, want voor een hoodie leg je toch al gauw zo’n kleine 80 piek neer.

Skaten maar, hipsters!