Texel in de top 10 van Lonely Planet

texel lonely planet

Texel was altijd al een bekend vakantieeiland waar vele trouwe bezoekers van alle leeftijden elk jaar terugkomen om te genieten van een hotelarrangement aan zee. Maar nu heeft ook reisgids Lonely Planet het Waddeneiland op plek 9 in hun top 10 van Europese topbestemmingen geplaatst.

Volgens deze internationale reisgids, die veel door jongeren wordt gebruikt, biedt Texel ongerepte natuur en een kilometerslange kustlijn in combinatie met vele festivals en de jaarlijkse catamaranrace eind juni, wat het eiland tot een unieke vakantiebestemming maakt. Deze vermelding zal Texel zeker nog populairder maken onder jongeren.

Hotelarrangementen op Texel

Zodra de zomer doorbreekt, breekt ook op Texel het strandleven los. Na een rit met de auto of trein en een kort tochtje met de veerboot bereik je eenvoudig dit populaire Waddeneiland, dat net boven Den Helder ligt.

Texel is geliefd voor een hotelarrangement, natuurlijk door de in totaal 30 kilometer lange stranden, maar ook vanwege de mooie poldergebieden, uitgestrekte duinen en gezellige dorpjes en stadjes.

Naast op het strand liggen en watersporten, is fietsen een van de meest gedane activiteiten op het eiland. En dat is niet zo raar, want je kunt er los gaan op 130 kilometer aan fietspaden. Voor je vakantie op Texel zijn er budget en luxe hotels met aantrekkelijke hotelarrangementen.

Jongerenbadplaats de Koog

Van alle badplaatsen op Texel valt er in het Texelse De Koog voor jongeren het meest te beleven. Om op het strand te komen loop je direct vanuit het centrum van deze leuke badplaats zo de duinen in, waar op korte afstand het brede, lange zandstand en de gezellige strandpaviljoens op je liggen te wachten.

In de zomermaanden kun je je onderdompelen in het bruisende nachtleven. In de levendige hoofdstraat heb je ruime keuze uit terrasjes en caf├ęs.