Tips voor het dragen van een overhemd

overhemd dragen

Een overhemd, iedere man zou er toch op z’n minst één in de kast moeten hebben hangen. Bij voorkeur een witte. Een wit overhemd is namelijk altijd handig voor wanneer je een feestje of andere speciale gelegenheid hebt waar er wordt gevraagd om in nette kleding te verschijnen. In combinatie met een nette spijkerbroek en een paar sneaker of heren schoenen is dit een perfecte outfit waarmee je nooit de plank misslaat. Toch blijkt dat het dragen van een overhemd voor veel mannen vaak een flinke uitdaging is. Uiteraard hebben we het dan niet over het aandoen zelf, maar over de manier waarop een overhemd wordt gedragen. Mede daarom hebben we een aantal tips voor je.

Overhemd in de broek

Een overhemd kun je op twee verschillende manieren dragen. Zo kun je ervoor kiezen een nette heren blouse in de broek te doen, maar ook over de broek heen te laten hangen. Wel is het van belang dat je weet wanneer je wat doet. Het is namelijk geen gezicht, dat wanneer jij je overhemd in de broek doet, deze telkens omhoog kruipt omdat deze eigenlijk te kort is. De eerste stap is dan logischerwijs om te kijken naar misschien een maatje groter, maar ook het over de broek heen dragen is dan een wat verstandige keuze.

Overhemd onder een trui

De meest voorkomende variant van het dragen van een overhemd, is het dragen onder een pullover. Dit staat namelijk altijd netjes en zorgt er ook nog eens voor dat je misschien die ene blouse die eigenlijk niet meer zo mooi is, toch nog een tijdje kan worden gedragen. Je ziet immers toch alleen de boord. Wel is het belangrijk dat je wanneer je kiest voor een overhemd onder je pullover, je deze goed strijkt. Veel mensen hebben het idee dat dit namelijk toch niet uitmaakt, maar dat is dus wel degelijk het geval. Alleen al het comfort wat het jezelf biedt is enorm.

Juiste overhemd kopen

Je hebt natuurlijk tal van verschillende soorten overhemden. Het kan dus lastig zijn om een overhemd te kopen die bij jou past. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om de expertise voor het kopen van een overhemd aan Genti.clothing over te laten. Hier kunnen ze je stap voor stap helpen met het vinden van het perfecte overhemd.