Top 5 Redenen Waarom Koppels Relatie Therapie Opzoeken

Relatie

Relatie therapie professionelen ontmoeten koppels die moeilijkheden tegenkomen binnen hun relatie. Hoewel elke situatie uniek is, zijn er bepaalde algemene kwesties die vele koppels ervaren, en deze zijn meestal de drijvende kracht achter de keuze om met een huwelijkstherapeut te werken om de relatie te verbeteren.

Dit zijn de typische redenen waarom koppels relatie therapie opzoeken:

1. Eén of beide partners overwegen, of zijn al ontrouw

De breuk in vertrouwen wanneer een partner ontrouw is kan zowel psychologisch als lichamelijk negatieve effecten veroorzaken. Dit kan in de relatie omgezet worden in manieren om het noodzakelijke herstel te saboteren. Vergeving en het weer opbouwen van vertrouwen kan soms alleen mogelijk zijn met de tussenkomst van een neutrale partij zoals een huwelijkstherapeut.

2. Alcohol of verdovende middelen misbruik

Helaas heeft alcohol of verdovende middelen misbruik een vernietigend effect op families en koppels. Het is vergelijkbaar met ontrouw, het kan een gebrek aan vertrouwen veroorzaken, en kan angst en verbittering opwekken. Huwelijkstherapie kan noodzakelijk zijn, in samenspel met verslavingsbehandeling, om doelen en voornemens te zetten om de huwelijkseenheid veiliger te maken, en meer begrip te krijgen in de kwesties die aanwezig zijn.

3. Veranderingen in financiën / Werkeloosheid

Het aanpassen aan veranderingen in levensstijl en uitgavegewoontes door een financiële tegenslag of werkeloosheid op lange termijn kan woede en zelfvertrouwen problemen opwekken binnen de relatie. Slechte geldmanagement of veranderingen aan de financiën kunnen destructieve effecten op huwelijken hebben. Voor sommigen kan bijvoorbeeld de pensioen ongeplande financiële veranderingen met zich meebrengen, plus de aanpassing aan een nieuwe levensstijl. Sommige koppels kunnen deze problemen alleen overwinnen door een objectieve professionele huwelijkstherapeut te engageren die hun kan helpen met het opzetten van nieuwe standaarden waar ze beide mee toestemmen en samen naar toe kunnen werken.

4. Intimiteitsproblemen

Vaak zijn problemen met de intimiteit het resultaat van onuitgesproken emoties. Wanneer de communicatie vastloopt, trekken koppels zich van hun partner terug, zowel op lichamelijk als op emotioneel niveau. Samen met een relatietherapeut werken kan de wortel van de problemen die leiden tot intimiteitsproblemen opsporen.

5. Kinderen Opvoeden en Families Samenvoegen

Koppels kunnen misschien in staat zijn om de kwesties binnen hun eigen relatie op te lossen, maar hebben vaak ondersteuning nodig wanneer het neerkomt op meningsverschillen met betrekking tot kinderen opvoeden. Een stiefgezin opnemen in het eigen gezin geeft nog meer moeilijkheden, en samen als één nieuw gezin groeien heeft vaak de professionele hulp nodig om de energie van elk persoon te sturen en te richten naar de sterktes en voordelen van de mensen binnen het kerngezin.

Een ontmoeting met een relatietherapeut is één stap vooruit in het maken van nieuwe en gezonde acties en houdingen voor alle mensen binnen het gezin.