Vrouwen hebben vaak een beeld dat ze te dik zijn

Wanneer je een paar kilo’s wilt afvallen zijn er honderden manieren om dit te doen. Waarom je wilt afvallen is dit voor iedereen persoonlijk. Vaak de druk van de Maatschappij, internet en tijdschriften geven velen vrouwen vaak een beeld dat ze te dik zijn of in ieder geval een paar kilos slanker willen zijn.

Hoe komt het dat ik wil afvallen?

Er zijn velen verhalen, adviezen en tips te vinden om af te vallen. Van eenvoudig tot extreem. Gezond zijn en blijven is een prioriteit wanneer je verantwoord wilt afvallen. Daarna stel je jezelf de vraag: Hoe komt het dat ik wil afvallen?

Eigenlijk hoef je niets speciaals te doen

De meeste vrouwen worden rond hun puberteit zwaarder en wanneer je gevarieerd en gezond eet zul je wanneer je volwassen bent meestal op een gezond gewicht komen. Wanneer je ongezond leeft en eet zul je meer kans hebben om zwaarder te worden. Wanneer je gezond leeft en eet zul je ook een normaal en gezond gewicht hebben. Eigenlijk hoef je niets speciaals te doen.

Als je eerlijk bent naar jezelf toe dan zorg je ervoor dat je op gewicht komt of blijft wat voor jouw lengte en lichaamstype gezond is. Dit kun je berekenen via BMI.

In de bladen, op het net, en de fashion progammas zien we prachtige vrouwen voorbij komen met perfecte lichamen. Slank zijn blijft voor velen vrouwen een droom. Wat we niet in het echt zien dus op tv of het net kun je ervan uitgaan dat iedere professionele foto gefotoshopt is.

Die ‘mooie vrouwen in magazines zijn natuurlijk mooi, maar ze zijn ook gephotoshopt, geairbrusht, dunner gemaakt en hebben een perfecte huid, zonder oneffenheden. In het echt zien ze er dus heel anders uit.

Veel jonge meiden hebben te maken met onzekerheid en een negatief lichaamsbeeld. Daarmee zijn ze kwetsbaar voor het onrealistische schoonheidsideaal dat wordt gecreëerd door de fashion en beauty industrie. Het verminderen van geairbrushte en gephotoshopte afbeeldingen in tijdschriften en op billboards kan bijdragen aan een positievere body image van meisjes en vrouwen.

Er is niks mis mee met slanker willen zijn.

Er is niks mis mee met slanker willen zijn en iedereen kan het. Als het om de juiste redenen is en dat kan er maar 1 zijn en dat is om gezondheidsredenen. Een beetje vet op ons lichaam hebben we nodig om gezond te blijven en betekent dit dat je maat 40 hebt? Je bent tenminste gezond! Wil je meer blogs lezen over mode/ afvallen? Ga dan naar Houseoflou.nl