Waarom een goede zonnebril belangrijk is

Mensen realiseren pas hoe belangrijk de gezondheid van hun ogen is wanneer het zicht verslechtert. Het kopen van een goede zonnebril draagt bij aan een betere gezondheid van je ogen. In dit artikel vertellen we meer over het belang van een goede zonnebril en waar je op moet letten wanneer je er eentje aanschaft.

De een koopt een zonnebril om er stijlvol bij te lopen, terwijl de ander zich realiseert hoe slecht blootstelling aan UV kan zijn en een goede zonnebril koopt ter bescherming van zijn ogen. Iedereen weet hoe slecht blootstelling van de zon aan je huid is. Maar realiseren we ons ook dat langdurige blootstelling aan de zon slecht kan zijn voor je ogen?

UV straling kan staar veroorzaken

Worden je ogen te vaak blootgesteld aan de zon dan kan dit op de lange termijn staar veroorzaken. Draag je een goede zonnebril dan kan dit proces vertraagd of zelfs gestopt worden. Laten we eerst even kort uitleggen wat staar precies inhoudt. Voor in het oog bevindt zich de ooglens (deze ligt achter het pupil). Deze ooglens is helder en doorzichtig, zodat het ligt er ongehinderd op het netvlies kan vallen en je beelden scherp kunt zien.

Bij staat wordt je ooglens onhelder, waardoor het zicht afneemt en pijn aan de ogen optreedt. Daarnaast zijn er nog andere gevolgen die bij blootstelling aan de zon kunnen optreden. Denk bijvoorbeeld aan een ophoping van de eiwitten in de slijmvlies van je ogen waardoor een lichte zwelling kan ontstaan. De meeste mensen denken dat de UV-straling in de zomer het sterkst is, maar dat hoeft niet het geval te zijn, waardoor het dragen van een zonnebril in de winter ook een vereiste is.

Welke zonnebril kopen?

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrillen verkrijgbaar. Door je goed te laten adviseren wordt het eenvoudiger om de juiste zonneglazen te kiezen. Zo is het bijvoorbeeld slim om te kiezen voor donkere glazen die UV-beschermend zijn. Bij donkere glazen reduceren het zichtbare licht en helpen je verblinding door de zon te voorkomen. Kies altijd voor een bril die 100% bescherming biedt aan UV-straling. Dit staat vaak aangegeven met een sticker 100% UV of UV400. Daarnaast is het belangrijk dat je voor een bril kiest die goed past, zodat al het zonlicht vermeden wordt.

Waar een zonnebril kopen?

Het voordeel van een zonnebril in een winkel kopen is dat je persoonlijk advies kunt ontvangen. Vaak betaal je wel een hogere prijs. Op het internet kun je hele goede zonnebrillen tegen een lagere prijs kopen. Benieuwd? Breng dan een bezoek aan een dames zonnebril kopen.