Waterpijp roken aan het strand

Voor veel mensen hoort het erbij op vakantie; na een dagje op het strand in de zon hebben doorgebracht, ’s avonds lekker een cocktail drinken bij een leuke strandtent. Vaak zie je op vakantieoorden veel leuke en gezellige tentjes aan het strand waar je ook waterpijp kan roken. Het lijkt er een beetje bij te horen, bij het vakantiegevoel en het mooie weer.

Het roken van een waterpijp, ook wel shisha of hookah genoemd, is oorspronkelijk een traditie uit het Midden-Oosten. Officieel is de waterpijp uitgevonden in India, maar dit verspreidde zich snel naar landen zoals Iran en de Arabische wereld. Vooral in Turkije is de waterpijp nog erg populair en wordt het veel gerookt. Shishalounges zijn daar erg populair en wanneer je een keer op vakantie bent geweest in Turkije maar ook Griekenland zal je er vast een aantal zijn tegengekomen.

Maar de waterpijp wordt ook steeds populairder in het westen van Europa en zo vind je ook in Nederland of bijvoorbeeld Spanje en Duitsland shishalounges. Vaak zijn de eigenaren hiervan afkomstig uit het Midden-Oosten en heeft de shishalounge ook deze uitstraling.

Voor veel mensen is het roken van een waterpijp een vorm van ontspanning en een manier om te relaxen met vrienden. Het roken van een waterpijp brengt een soort rust met zich mee om zo even te ontspannen na een drukke dag. Een waterpijp kan op verschillende manieren gerookt worden.

Het vaakst wordt er tabak gebruikt voor het roken van een waterpijp. Deze tabak kan allerlei smaakjes hebben, het ligt eraan welke jij graag wilt roken. Zo zijn er de traditionele fruitsmaken maar heb je ook smaken zoals koffie, cola en vanille. Het tabak kan in verschillende vormen gerookt worden, zo heb je tabak in de vorm van poeder, gelei steentjes of vloeibaar tabak.

Tegenwoordig zijn er ook waterpijp steentjes die gerookt kunnen worden. Deze bevatten geen teer, nicotine en shisha tabak.