Welk dames parfum gebruik jij deze zomer?

parfum

Parfum is een belangrijk onderdeel van je zomervakantie. Je bent gedurende je vakantie namelijk leuke herinneringen aan het maken en als je dit doet terwijl je een bepaald soort parfum op hebt zul je ná je vakantie weer aan deze herinneringen herinnerd worden als je deze parfum ruikt.

Huidirritatie

De meeste mensen gaan op vakantie naar een zonnig oord. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, let er dan op dat je terughoudend bent in het gebruik van parfum. Parfum en zon zijn namelijk een slechte combinatie. Dit komt doordat bepaalde ingrediënten uit de parfum een overgevoeligheid voor UV licht kunnen veroorzaken en pigmentvlekken kunnen geven. Met name de etherische olie uit citrusvruchten en lavendel veroorzaken deze irritatie.

Heb je dus geen zin in een huidirritatie, breng dan geen dames of heren parfum aan op lichaamsdelen die worden blootgesteld aan zonnestralen. Er zijn echter nog genoeg plekken waar je je parfum wel op aan kunt brengen, spray het bijvoorbeeld onder je kleding of haar. Door dit te doen voorkom je dat je last krijgt van huidirritaties, maar kun je ondertussen wel genieten van je favoriete heren- of damesgeuren

Zomerse heren en dames parfum

Zoals je nu weet is het niet verstandig om met een geparfumeerd lichaamsdeel in aanraking te komen met de zon, maar kan je parfum wel blijven gebruiken als je dit aanbrengt op plekken die niet in de zon komen.

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een aantal heerlijke zomerse heren- en damesgeuren, dan vind je hieronder een lijstje met de beste zomerse parfums van dit moment:

  • Versace Bright Crystal
    Deze nieuwe frisse geur voor dames is een uitbarsting van sprankelende bloemen met een lichte sensuele ondertoon. Hierdoor is de Bright Crystal prikkelend en uitnodigend.
  • Jimmy Choo Man Ice

De aromatische, houtachtige en frisse geur van de Jimmy Choo Man Ice is ideaal voor de hete en zwoele zomerdag. Dit is dé parfum voor de man die modern, aantrekkelijk en voor niks en niemand bang is.

  • Estée Lauder Pure White Linene Eau de Parfum

Deze combinatie van roosbloem, rode tulpen en sprankelende framboos is een geur die perfect is voor een zonnige zomerdag. Waar je loopt ontketent zich een tuin vol ontluikende bloemen die iedereen in je omgeving een stralend humeur bezorgd.

  • Diesel Fuel For Life

De uit kruidige tonkabonen gewonnen cumarine vormt een tapijt voor de lavendel die hierdoor samen een klassieke, markante en fruitige geur vormen die uniek is voor de mannenwereld.

Naast de vier hierboven genoemde dames- en herengeuren zijn er natuurlijk nog vele andere heerlijke opties die goed passen bij een zonnige zomerdag. Smaak verschilt namelijk per persoon en het kan daardoor uiteraard zo zijn dat de parfum die wij geweldig vinden helemaal niet aansluit bij jouw smaak. Mocht je nog geen geur hebben die voor jou als perfect voelt, experimenteer dan eens met verschillende geuren om zo achter de voor jou perfecte geur te komen.