Welke horeca vrieskast moet je kopen?

Horeca koelkast

Iedereen die een horecazaak heeft of er in werkt zal het er ongetwijfeld mee eens zijn dat het in de keuken van een dergelijke zaak niet zelden erg druk is. Dit zorgt ervoor dat je al snel het overzicht kan verliezen. Het ene moment heb je bijvoorbeeld nog een grote voorraad van bepaalde ingrediënten terwijl ze even later allemaal op zijn. Om er zeker van te zijn dat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan kan het interessant zijn om ervoor te kiezen om over te gaan tot het kopen van een horeca vrieskast. Het kopen van een dergelijke vrieskast is ongelofelijk interessant, maar je moet er wel voor zorgen dat je kiest voor het kopen van de juiste vrieskast. Stel jij je ook de vraag welke dat nu precies is? We beantwoorden deze vraag graag door middel van de onderstaande informatie!

             Een horeca vrieskast is eigenlijk essentieel

Het spreekt voor zich dat er geen verplichting geldt voor het kopen van een horeca vrieskast om te gebruiken in een horeca keuken. Toch neemt dit niet weg dat je ze in het overgrote merendeel van de professionele keukens toch zal aantreffen. Dat hoeft in het geheel niet te verbazen. Het is namelijk zo dat een horeca vrieskast van cruciaal belang is. Heel wat verschillende ingrediënten of reeds klaargemaakte gerechten dienen bijvoorbeeld haast verplicht in een horeca vrieskast te worden bewaard. Stop je ze in een gewone horeca koelkast? Dan zal je kunnen vaststellen dat je ze gewoon niet voldoende lang kan bewaren. Voor horecazaken die graag altijd een beetje extra voorraad voor handen willen hebben mag het dan ook duidelijk zijn dat een horeca vrieskast echt haast verplicht moet worden aangekocht.

             Je bent altijd verzekerd van een glashelder overzicht

Voor menig aantal horecatoestellen geldt dat ze de gebruiker ervan geen honderd procent helder beeld geven van wat er allemaal in terug te vinden is. Dat geldt zeker niet voor de horeca vrieskast. Wanneer je de deur van een dergelijke vrieskast opentrekt zal je dan ook kunnen vaststellen dat je meteen de volledige inhoud te zien zal krijgen. Bovendien spreekt het voor zich dat het mogelijk is dat je in een dergelijke vrieskast eveneens kan werken met bepaalde compartimenten. In dat geval kan je (indien je dat wenst) verschillende specifieke voedingswaren in bepaalde concrete compartimenten opbergen. Ook dat is natuurlijk erg interessant en komt het overzicht in de horeca vrieskast eigenlijk alleen maar ten goede.

             Wat ga je in je horeca vrieskast bewaren?

In principe is het mogelijk om in je horeca vrieskast de meest uiteenlopende zaken te bewaren. Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er in bijvoorbeeld hotels, maar zeker ook in grote restaurants vaak voor wordt gekozen om gebruik te maken van meerdere vrieskasten. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Voor bepaalde producten geldt bijvoorbeeld dat je er goed aan doet om ze op te slaan bij een temperatuur van -10 graden. Voor andere producten geldt echter dat dit nog te warm is. Zij worden dan ook het best bewaard bij een temperatuur van -18 graden. Op voorhand even goed nadenken over wat je precies in de vrieskast wenst te bewaren is dus geen overbodige luxe, integendeel. Dit overigens niet in het minst omdat je goed het temperatuurbereik van je vrieskast dient te controleren.

             Wat is een bewaarvrieskast?

Ook de omstandigheden waarin je horeca vrieskast zal worden gebruikt is een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Op dit vlak dien je jezelf bijvoorbeeld de vraag te stellen of je horeca vrieskast regelmatig zal worden geopend of niet. Is dat niet het geval? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bewaarvrieskast. Dit is zoals de naam reeds laat vermoeden een vrieskast waarin het de bedoeling is dat er voedingswaren (die vaak van zeer bederfelijke aard zijn) in worden opgeslagen voor de langere termijn. Hou overigens inderdaad ook altijd rekening met de bederfelijkheid van de voedingswaren die je in de vrieskast stopt.

             De koeling bij een horeca vrieskast

Net zoals geldt voor een horeca koelkast kan er ook bij een horeca vrieskast worden vastgesteld dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende soorten koelingen. Allereerst kan je bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar met een dynamische koeling. Er is echter ook een alternatief, want ook een horeca vrieskast met een statische koeling behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je kiest voor een exemplaar met een dynamische koeling zal je kunnen vaststellen dat je horeca vrieskast het best op temperatuur gehouden zal kunnen worden. Bij een horeca vrieskast die beschikt over een statische koeling is dat veel minder het geval. Daarbij zijn er dan ook kleine, maar niet onbelangrijke variaties in de temperatuur mogelijk. Hou tot slot ook rekening met de isolatie waar je horeca vrieskast over beschikt.