Zo houd jij je sieraden mooi

Draag jij je sieraden elke dag? Dan komt het je vast wel bekend voor dat je na een dagje strand wat korrels zand tussen het sieraad zitten. Of je ring, ketting of armband verliest na een tijdje zijn glans en wordt aanzienlijk doffer. Het is zonde om hier niets aan te doen en dit te laten versloffen. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je op een eenvoudige manier je sieraden schoon kunt maken.  

Poets je sieraden op

Sieraden kunnen een emotionele waarde hebben als je deze bijvoorbeeld hebt gekocht tijdens een belangrijk moment in je leven of hebt gekregen van een persoon waar je erg van houdt. Dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk blijven dragen. Dit kan je doen door met een doek met zilverpoets zachtjes over het sieraad te wrijven. Zilverpoets is verkrijgbaar bij veel drogisterijen. Wil je graag een handige oplossing bij je hebben voor als je veel op reis bent? Bij veel juweliers kan je ook een doek kopen, speciaal voor het oppoetsen van je sieraden.  

Sieraden van nikkel

Naast sieraden van zilver en goud, zijn er ook veel oorbellen, kettingen, armbanden en ringen van nikkel verkrijgbaar. Deze hebben vaak een gunstige prijs, maar laten al gauw groene sporen achter op je huid. Vooral oorbellen van nikkel kunnen op deze manier vervelende ontstekingen veroorzaken. Het is aan te raden om dit zo veel mogelijk te voorkomen door het sieraad een beschermlaag te geven door middel van doorzichtige nagellak. Mocht het sieraad na verloop van tijd toch weer groen afgeven, dan verhelp je dit door ze in te sprayen met glasreiniger, een zilverpoetsdoek te gebruiken of het sieraad te wassen met een sopje van lauw water en een beetje zeep. Lastige hoekjes maak je schoon door een tandenborstel te gebruiken.

Handgemaakte sieraden

Handgemaakte sieraden zijn uniek en waardevol, omdat hier niet honderden andere mensen mee rondlopen. Behandel deze sieraden daarom ook met extra zorg. Voorkom krassen en andere lelijke plekken op het sieraad door ze af te doen als je gaat zwemmen, douchen, sporten of schoon gaat maken. Laat je oorbellen, armbanden, kettingen en ringen het liefst ook niet in contact komen met cosmetische producten zoals parfum of haarlak. Hierdoor gaat de mooie glans verloren. Draag je de sieraden een tijdje niet? Berg ze dan goed op in een sieradendoosje en blijf ze regelmatig poetsen.