Zo kies je het beste kapsel bij je gezichtsvorm

Vind jij het lastig om een kapsel te kiezen wat goed bij je past? Dat is helemaal niet gek, want het is ook heel moeilijk om je perfecte kapsel te vinden. Op basis van de vorm van je gezicht kun je vaak beslissen wat het beste kapsel is voor jou. Je wil namelijk je minder goede kenmerken minder laten opvallen en je goede kenmerken juist extra laten opvallen. Maar welke kapsels passen nou goed bij welke gezichtsvorm? Dat vertellen we je in deze blog.

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan staan een aantal kapsels jou mooi, zowel kort, middellang als lang. Kies wel voor een kapsel wat je gezicht mooi vrij laat, en waarbij er niet te veel haren voor je gezicht hangen. Ook een pony is geen goed idee bij een ovaal gezicht. Opgestoken haar staat wel heel mooi bij deze gezichtsvorm.

Lang gezicht

Kies bij een langwerpig gezicht voor korte of halflange kapsels om te voorkomen dat je gezicht nog langer lijkt. Een halflang kapsel met laagjes, slag of zachte krullen staan heel mooi bij jouw gezichtsvorm. Je kunt het beste niet kiezen voor een hele rechte bob of voor een kort kapsel met laagjes bovenop.

Rond gezicht

Bij een ronde gezichtsvorm kun je het beste kiezen voor wat langer haar. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan schouderlengte of wat langer. Dit staat vooral mooi als je lichte slag of golven in je haar hebt. Hele korte of rond geknipte kapsels kun je het beste vermijden. Hierdoor kan je gezicht namelijk breder lijken. Hetzelfde geld voor kapsels met volume bij de oren en wangen. Draag jij je haar graag vast? Kies dan voor een hoge paardenstaart op het hoofd. Dit kan je gezicht namelijk optisch langer maken. Is jouw haar niet lang genoeg om een hoge staart te maken? Dan kun je ook hair extensions kopen. Hiermee creƫer je lengte en volume in je haar waardoor je er prachtig uitziet.

Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht kun je het beste kiezen voor een kapsel waarbij je brede kaaklijn wat minder opvalt. Kapsels met laagjes of highlights zijn hiervoor perfect. Je gezicht ziet er zo namelijk wat zachter uit. Ook halflang of lang haar met een schuine, speelse pony is een goede keuze. Vermijd een rechte pony of een korte bob om te voorkomen dat de vierkante vormen benadrukt worden.

Hartvormig gezicht

Heb je een hartvormig gezicht? Dan is het slim om je jukbeenderen te benadrukken en kapsels te vermijden die het voorhoofd benadrukken. Vermijd dus kapsels met volume op je kruin. Lange, golvende kapsels staan jou juist heel mooi, evenals kapsels op kinlengte met een slag erin.