5 Tips om je online dating profiel in te richten

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er zo’n 2,7 miljoen vrijgezellen in Nederland, waarvan ruim een derde gebruikt maakt van een dating site of een dating app. Wanneer jij tot één van die miljoen vrijgezellen behoort is het goede nieuws dat er volop vissen in de zee zwemmen, het minder goede nieuws is dat er ook veel kapers op de kust staan.

Door een goed online dating profiel in te richten zul je meer geïnteresseerde mensen bereiken, en jouw kans op een leuke date verhogen. Met deze vijf tips zul je snel beet hebben met jouw perfecte dating profiel!

Tip 1: Maak jouw profiel compleet

Het is opvallend hoeveel mensen geen (duidelijke) foto in hun profiel hebben staan. Wees gerust, je hoeft echt geen Adonis te zijn of een supermodel, kies een foto die goed belicht is en die echt laat zien wie je bent. Vul daarnaast zoveel mogelijk informatie in om jouw profiel compleet te maken, die openheid wordt zeer gewaardeerd en de mensen die niet bij je passen haken ook snel af.

Tip 2: Wees eerlijk en duidelijk

Het heeft geen zin om te liegen over jouw leeftijd, lengte, opleiding of hobby’s om beter te scoren. De waarheid komt toch wel aan het licht, en dan ben je veel tijd kwijt en een negatieve ervaring rijker. Zorg dat jouw beschrijving kort en krachtig is zonder tegenstrijdige informatie en vrijblijvende opmerkingen. Als je echt niet kunt kiezen is jouw meest opvallende karaktereigenschap waarschijnlijk “besluiteloos”.

Tip 3: Waar ben je naar op zoek?

Veel mensen zijn vooral bezig met zichzelf te presenteren / verkopen, maar vergeten dat ze niet in iedereen geïnteresseerd zijn. Je mag best aangeven welke types je liever niet ontmoet. Als je van honden houdt heb je niets aan een kerel die allergisch is voor hondenhaar, wanneer je niet houdt van sigarettenrook wil je geen date met een peuk in haar mond, hoe mooi ze ook mag zijn.

Geef aan welk type je zoekt, uiteraard zonder te oordelen. Op ieder potje past immers een dekseltje!

Tip 4: Laat verschillende foto’s zien

Leuke foto’s kiezen kan erg lastig zijn, dat begrijpen we heel goed. Zeker wanneer jouw mooiste foto’s samen met jouw ex zijn, en afknippen staat heel vreemd (van wie is die schouder?). Probeer wat diversiteit in jouw fotocollectie te brengen, als je studiofoto’s hebt is dat heel mooi, maar laat ook wat “natuurlijke” foto’s zien.

Wanneer je dit kunt combineren met jouw hobby’s en activiteiten is het helemaal goed. Probeer zo min mogelijk vrienden en familie te laten zien, het gaat uiteindelijk om jou.

Tip 5: Laat het profiel aan jouw vrienden zien

Online daten is echt geen geheim, bijna iedereen doet het! Laat jouw profiel zien aan jouw vrienden of familieleden, en vraag ze om hun eerlijke en ongezouten mening. Jouw online dating profiel moet passen bij wie je bent, en vaak ben je zelf niet de juiste persoon om dat te bepalen. Iemand die jou goed kent ziet direct of jouw dating profiel ook daadwerkelijk een duidelijk beeld geeft van de persoon die ze kennen, en waar ze van houden.

Met deze vijf tips zul je beter scoren met jouw online dating profiel, en de mensen ontmoeten waar jij echt interesse naar hebt.